Cele mai multe dosare de daună au fost avizate pentru regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest şi Vest
Companiile de asigurări au înregistrat 2 milioane de contracte, adică 24% din totalul locuinţelor din România
Loviţi periodic de inundaţii, proprietarii locuinţelor din zonele afectate nu pot sau nu doresc să încheie poliţe de asigurări, la nivel naţional înregistrându-se doar 2 milioane de astfel de contracte, adică numai 24% din cele 8,3 milioane de locuinţe proprietate personală, a anunţat ieri Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, precizând că, din acest total, 4,5 milioane se află în mediul urban şi 3,8 milioane - în mediul rural. Din totalul locuinţelor din România, 16% se află în zona de Nord-Est a ţării.
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a solicitat companiilor de asigurări situaţia dosarelor de daună deschise ca urmare a inundaţiilor produse în ultima perioadă, iar după centralizarea acestora a rezultat că societăţile Allianz-Ţiriac, ARDAF, Asirom, Astra Asigurări, BCR Asigurări, Carpatica Asig, Euroins, FATA Asigurări, Generali au, în prezent, 1.700 de dosare de daună avizate, pentru care plata despăgubirilor a început din această săptămână. "Piaţa de asigurări este pregătită şi are capacitatea financiară necesară să plătească daunele conform obligaţiilor asumate prin contractele de asigurare facultativă a locuinţelor încheiate. Cele mai multe dosare de daună au fost avizate pentru regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest şi Vest", a menţionat ieri CSA.
321 de dosare avizate pentru zona de Nord-Est
Potrivit datelor centralizate, la data de 30 iunie, în regiunea de Nord-Est a ţării, care cuprinde judeţele Suceava, Botoşani, Piatra-Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, au fost avizate deja 321 de dosare. Pentru zona de Sud-Est, care cuprinde judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea şi Constanţa au fost av