Primarul Gheorghe Chiriac: „Sarmalele au fost făcute în Franţa, cu varză de la noi. Am cărat varza cu avionul"
Reprezentanţii Primăriei Mereni au efectuat luna trecută o deplasare în Franţa, pentru a sărbători împlinirea a 20 de ani de la înfrăţirea localităţilor Ciobăniţa şi Saint Malo de Guersac.
Din delegaţia română au făcut parte 18 reprezentanţi ai administraţiei locale din Mereni. Oaspeţii români au fost primiţi cu braţele deschise de către gazdele din Franţa, mai ales că, aşa cum ne-a declarat primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac, delegaţia română nu a mers la Saint Malo de Guersac cu mâna goală, ci cu preparate culinare tradiţionale româneşti, care au fost foarte apreciate de francezi. Reprezentanţii Primăriei Mereni au fost adevăraţi ambasadori ai tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, întrucât au pregătit pentru gazde un spectacol folcloric. Înainte de a pleca în Franţa au făcut repetiţii şi au pregătit un program de dansuri şi cântece din folclorul autohton.
Francezii, impresionaţi până la lacrimi de dansul românilor
Îmbrăcaţi în costume populare, românii au fost aplaudaţi de francezi, care au fost impresionaţi până la lacrimi de spectacolul pregătit special pentru ei. „S-au pregătit patru suite de dansuri. I-am făcut pe francezi să plângă, aşa mult le-a plăcut spectacolul", ne-a declarat primarul din Mereni. Gazdele au primit în dar vin şi ţuică românească şi au gustat din mâncărurile tradiţionale româneşti, pregătite în Franţa de către reprezentanţii administraţiei locale din Mereni, dar cu „material" adus de acasă. Primarul Gheorghe Chiriac ne-a declarat că pentru pregătirea sarmalelor în Franţa s-a luat varză din România, astfel încât mâncarea să aibă întocmai gustul specific românesc. „S-a împachetat frumos varza şi am cărat-o cu avionul", ne-a declarat zâmbind primarul Gheorghe Chiriac, adăugând că varza franţuzească nu