Dan merge oriunde alături de naţionala României şi de 35 de ani adună o colecţie de suveniruri, care include sute de tricouri, fanioane şi fulare originale.
Pasiunea lui Dan Cojocaru pentru fotbal a început la trei ani, odată cu Campionatul Mondial din 1974. „Am văzut jocurile de la turneul din Germania, după care tata m-a dus la un meci la Iaşi şi de atunci trăiesc pentru fotbal“, povesteşte Dan.
Din 1991 până în 1996, Dan Cojocaru a locuit în Anglia, unde a fost „virusat“ de cultura fotbalistică a ţării care a dat lumii sportul-rege.
Lovitura lui Cantona
„În funcţie de orele de desfăşurare, mergeam la toate meciurile echipelor de fotbal londoneze care jucau atunci în Premier League. Astfel am văzut partide jucate de Chelsea, Arsenal, West Ham United, Fulham şi Totteham Hottspur“, povesteşte Dan, care a locuit în Londra lângă stadionul Selhurst Park, terenul celor de la Crystal Palace. Acest lucru i-a servit pentru a asista pe viu la un moment care a intrat în istoria fotbalului din această ţară. „Pe 25 ianuarie 1995, la un joc Crystal Palace-Manchester United, am fost în tribune când Eric Cantona, un simbol al celor din Manchester, a aplicat acea lovitură de kung fu unui spectator care îl înjurase“, îşi aduce aminte Dan Cojocaru.
Dacă Dinamo Bucureşti este clubul de suflet al lui Dan, acesta a nu pierde nicio acţiune a echipei naţionale de fotbal a României. De 15 ani, microbistul a fost la toate acţiunile tricolorilor, fie că a fost vorba de meciuri amicale sau oficiale.
Lângă Generaţia de Aur
„Am fost în avionul Generaţiei de Aur la toate turneele finale din 1996 încoace. În acest timp am devenit prieten cu fotbalişti, antrenori, conducători de club şi mulţi oameni de fotbal“, explică Dan. Aceste legături s-au dovedit utile în ceea ce priveşte o colecţie impresionantă de simboluri fotb