Cu 24 de ore înainte de prognozata viitură şi în plin cod roşu de inunundaţii şi galben de precipitaţii, autorităţile au demontat o parte din hidro-baraj. Un segment de 700 de metri din digul construit pentru a apăra Valea Oraşului de viitură a fost demontat de angajaţii ISU în cursul zilei de ieri
Botoşani: Oameni înghesuiţi în containere
Motivul? Viitura, despre care s-a repetat obsesiv în declaraţiile oficiale că ar fi cel mai mare pericol care ameninţă Galaţiul după cel de-al doilea Război Mondial a devenit brusc inofensivă.
Băsescu: "Gălăţenii pot dormi liniştiţi, oraşul nu va fi inundat"
Locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi afirmă că acest hidro-baraj devenise practic inutil.
„Pentru un eventual caz de forţă majoră, au fost păstraţi sacii de nisip, iar această barieră artificială (hidrobarajul), care a fost dezumflată, se poate reface în mai puţin de zece minute. Oricum, din informaţiile pe care le avem, apa nu va mai ajunge nici măcar până la nivelul hidrobarajului", a declarat acesta.
Pentru montarea sistemului de apărare devenit brusc inutil, au muncit zi şi noapte, timp de peste o săptămână, peste 2.000 de oameni veniţi din toată ţara.
Dunărea şi Siretul dau semne de retragere. Pericolul de inundaţii nu a dispărut: cotele maxime ale fluviului fiind aşteptate pe 10 iulie
Poveste incredibilă/ O tânără voluntară de 18 ani a dat bac-ul între două operaţiuni de salvare
Stradă închisă din cauza inundaţiilor în Tulcea. În Cernavodă au fost evacuate 36 de persoane
După cum au confirmat şi specialiştii de la Apele Române, sugestia pe care i-a dat-o premierului un bărbat din Şendreni, Sandu Gheorghiu, de a deschide parţial ecluzele de la Agigea, pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, s-a dovedit utilă.
„Digul g