Numărul americanilor bogaţi care nu mai pot sau nu mai vor să plătească împrumuturi ipotecare de peste un milion de dolari, pentru proprietăţi din zone privilegiate precum Silicon Valley, înregistrează o creştere mai mare decât în cazul restului populaţiei SUA, potrivit International Herald Tribune. Fie că este vorba de reşedinţa principală, a doua locuinţă sau o casă cumpărată ca investiţie, o proporţie tot mai mare din bogaţii Americii nu îşi mai plătesc datoriile
Numărul americanilor bogaţi care nu mai pot sau nu mai vor să plătească împrumuturi ipotecare de peste un milion de dolari, pentru proprietăţi din zone privilegiate precum Silicon Valley, înregistrează o creştere mai mare decât în cazul restului populaţiei SUA, potrivit International Herald Tribune.
Fie că este vorba de reşedinţa principală, a doua locuinţă sau o casă cumpărată ca investiţie, o proporţie tot mai mare din bogaţii Americii nu îşi mai plătesc datoriile.
Astfel, mai mult de 1 din 7 beneficiari de împrumuturi de peste un milion de dolari au întârzieri serioase la plata ratelor, potrivit datelor companiei de analiză a pieţei imobiliare CoreLogic.
În schimb, probabilitatea ca deţinătorii de proprietăţi mai modeste, de sub un milion de dolari, să îşi respecte obligaţiile financiare este mult mai mare, numai 1 din 12 fiind în neregulă cu plata ratelor.
Bogaţii sunt diferiţi: au mai puţine scrupule
Deşi este dificil de dovedit, datele CoreLogic sugerează că mulţi dintre proprietarii unor locuinţe costisitoare renunţă deliberat la acestea, exact aşa cum ar proceda cu orice investiţie considerată nerentabilă.
"Bogaţii sunt diferiţi: au mai puţine scrupule", a declarat Sam Khater, analist la CoreLogic.
Ken Lowman, agent imobiliar de proprietăţi de lux, a declarat că 4 din 11 vânzări intermediate în iunie au fost cazuri de neplată a împrumuturilor ipotecar