Stelian Jurcă, bucureşteanul în vârstă de 47 de ani, care deţinea „medalia de aur“ pentru cel mai greu român la propriu, a reuşit să slăbească, într-o perioadă foarte scurtă de numai patru luni, 200 de kilograme. Astfel, dacă în luna februarie bărbatul cântărea, nici mai mult nici mai puţin, de 350 de kilograme, el a reuşit să ajungă acum la 150.
Acest record l-a atins atât prin voinţă proprie, dar şi printr-o intervenţie chirurgicală care a avut loc în urmă cu patru luni. Atunci, bucureşteanul a suferit o operaţie de micşorare a stomacului - bărbatului i s-a tăiat peste 90% din stomac la Spitalul „Sf. Ioan“ din Capitală.
Bănăţenii „cu greutate" se tratează cu bisturiul
Astfel, capacitatea cavităţii aparatului digestiv a ajuns de la 1.500 de ml, la 100 de ml.
După numai trei zile, Stelian Jurcă a fost externat şi a fost pus la regim. Acum, el ţine o dietă zilnică foarte strictă, de la care nu e chip să se abată.
Ziua începe pentru Stelian Jurcă, la ora 6 dimineaţa, când pleacă soţia la serviciu.
"La micul dejun gust câte puţin dintr-un ou fiert şi iau o lingură de brânză de vaci. Am voie să beau un pahar cu apă sau cu lapte fără grăsimi", povesteşte bucureşteanul, mândru că a reuşit să dea jos atâtea kilograme.
„Nici o caisă nu pot s-o termin“
La prânz, poate să mănânce 100 de grame de carne de pui şi cu câteva înghiţituri de supă. „Dacă mănânc peste măsură simt că mi se face rău. Seara beau compoturi şi ceaiuri fără zahăr, iar de fructe abia mă ating.
Mănânc atât de puţin, încât nici o caisă nu pot s-o termin. Mai iau vitamine, pentru că mă simt foarte slăbit. Am un început de anemie, din cauză că am slăbit foarte mult într-un timp extrem de scurt", ne-a povestit bucureşteanul.