Oamenii locului sunt supăraţi că nu mai pot merge în pădure după ciuperci şi fructe. Rezervaţia dintre Dragomireşti-Ludeşti şi Hulubeşti va adăposti un complex de vânătoare pentru vest-europeni.
În zona Dragomireşti-Ludeşti-Hulubeşti va funcţiona cu circuit strict închis una dintre cele mai mari rezervaţii de vânătoare din România. Cele 2500 de hectare de pădure au fost cumpărate de către Silvirom Timberg GMBH, societate cu sediul central în Germania, de la moştenitorii lui Zoe Becheanu. Acestora li s-a reconstituit dreptul de proprietate în baza Legii 247/2000, după care au înstrăinat suprafaţa pentru aproape 7 milioane de euro.
Nu atingeţi, pericol de electrocutare!
În satele din jur, zvonul că nemţii au cumpărat pădurea s-a propagat rapid. Tinerii s-au bucurat, gândindu-se că vor apărea locuri de muncă. Bătrânii însă şuşotesc trist între ei. “Gata, s-a dus cu pădurea. Adio plimbare pe cărările pe care le-am bătut ani şi ani la rând…”. Şi au dreptate! Anul trecut, societatea a solicitat Consiliului Judeţean certificat de urbanism şi autorizaţie de construcţie pentru împrejmuirea terenului în vederea înfiinţării unui complex de vânătoare. În primăvara acestui an, a apărut şi gardul. Nu unul oarecare, ci electric! Din loc în loc, sunt montate plăcuţe avertizoare: “Atenţie, nu atingeţi! Pericol de electrocutare”.
Primarul comunei Dragomireşti, Dragoş Vlădulescu, ne-a spus că nu ştia despre existenţa gardului electric. Ba, mai mult, nici măcar nu i-a cunoscut până acum pe noii proprietari. Viceprimarul de la Hulubeşti, Gheorghe Cristea, susţine că gardul este unul obişnuit, plăcuţele fiind montate doar aşa, de sperietoare. “Eu merg şi pun mâna pe gard fără teamă, că nu este electric. Plăcuţele au fost puse ca să-i ţină pe intruşi la distanţă”, spune Gheorghe Cristea. Locuitorii din Dragomireşti, Ludeşti şi Hulubeşti sunt de alt