S-a schimbat conducerea SRTV si a SRR, iar Traian Basescu a venit la televiziunea nationala, dupa ce fusese cu o zi in urma si la radioul public, pentru a tine un fel de monolog.
Cu moderatori cuminti, fara intrebari incomode, Presedintele se desfasoara in voie. La primul auz sau la prima vedere, ascultandu-l, devii din contestatar aprig cel putin un ascultator putin mai atent.
Monologul presedintelui se desfasoara pe aceleasi coordonate, precum modernizarea statului, sistemul canceros de pensii, pensile de invaliditate acordate abuziv si mai nou impozitarea tuturor formelor de venit ale romanilor, inclusiv pensiile si ajutorul de somaj.
Lupta cu marea coruptie promisa in 2004 a apus de mult, iar acum a ramas de dus lupta cu criza. Dar de ce a trebuit ca Traian Basescu sa vorbeasca de-abia acum, dupa sase ani la carma tarii, despre marile probleme ale statului?
Ne intrebam si noi, de ce acesti domni de la putere in frunte cu presedintele nu au descoperit aceste deficiente din timp, putand fi eventual contracarate.
Inainte de alegerile prezidentiale din 2009, Traian Basescu a venit in fata Parlamentului si a tinut un discurs de vreo doua ore, in care a insirat marile realizari ale mandatului sau de pana atunci. Printre marile "succesuri" ale presedintelui era mentionata cresterea pensiilor si a nivelului de trai pentru pensionari si pentru cetatenii Romaniei. Se lauda domnu' Basescu, ca si salariul mediu pe economie a crescut, iar romanii infloresc pe zi ce trece.
Acum vine si graieste ca Guvernul Tariceanu a aruncat cu banii pe fereastra marind exagerat pensile si salariile bugetarilor. Deci dadea bine, pentru imaginea electorala din precampanie, ca domnu' Presedinte sa-si asume aceste realizari notabile, dar acum, brusc, nu-i mai apartin. Totul s-a intamplat din cauza lui Tariceanu si a guvernul