Ascultă mai sus ce spune Dragoş Merişca despre suflet.Băieţelul are mari şanse să intre în Cartea Recordurilor, după ce la doar şase ani şi-a lansat propria carte.
La doar un an şi câteva luni, Dragoş a început să vorbească cursiv, iar tatăl său l-a înregistrat. Toate conversaţiile interesante, ideile şi frământările acestuia au fost adunate în volumul „Poveştile mele de pe vremea când nu ştiam să scriu“.
Tema care îl frământă pe micuţul Dragoş este timpul. La doar doi ani şi jumătate acesta îşi punea problema îmbătrânirii celor dragi.
„Să-i spui bunicii să închidă bine toate ferestrele şi toate uşile de la casa ei şi atunci timpul n-o să mai treacă pe la ea“, spunea într-un limbaj stâlcit Dragoş, ideea fiind transcrisă de tatăl său în carte. Jumătate de an mai târziu, copilul a găsit soluţia pentru a-şi păstra părinţii veşnic tineri: „Nu mai mâncaţi! Mie îmi spuneţi să mănânc ca să cresc, să mă fac mare!“.
Părinţii micuţului sunt mândri de el şi de cartea proaspăt lansată. „Cartea are farmecul ei pentru că păstrează formularea stâlcită a unui copil. Când era mai mic avea idei despre timp, acum, pentru că este mai mare, acestea au devenit povestiri“, spune Mihaela, mama copilului.
Joaca cu rachete, nave şi lumea paralelă
La vârsta la care copiii desenează flori, case şi copaci, Dragoş face planuri de rachete, nave spaţiale şi vrea să delimiteze Universul. „Eu cred că Universul are sfârşit şi îl văd ca pe un cub gigantic, gigantic, gigantic“, explică micul scriitor. La grădiniţă însă ideile lui nu au fost întotdeauna împărtăşite de colegii de grupă.
„Copiii au râs de desenul meu pentru că au zis că sunt nişte mâzgălituri. Eu reprezentasem de fapt Universul aşa cum îl percep“, spune Dragoş. Mama copilului susţine însă că educatoarea a fost încântată de ideile lui Dragoş. „Educatoarea mereu avea cuvinte