Casieriţele de la CEC numără zilnic sute de mii de lei şi le pun în fişicuri. Deşi le-au trecut miliarde prin mână, le-a mâncat degeaba palma. Sursa: Codrin Prisecaru
Cui nu-i place să numere bani? În fiecare zi. Mulţi bani. Atât de mul ţi că până şi un om cu o imaginaţie bogată abia conştienti zează ce ar putea să cumpere cu o astfel de avere. Marianei Căluşaru şi Teodorei Diaconu le-au trecut prin mâini, la viaţa lor, atâţia bani cât PIB-ul României pe vreo câţiva ani.
Atâta doar că nu erau ai lor. Femeile sunt casieriţe la sucursala CEC Bank de pe Calea Victoriei. Prima numără bani de 23 de ani şi cealaltă de 30. Le mănâncă şi pe ele, din când în când, palma stângă. Numai că nu dau importanţă superstiţiei. Şi mai spun că, uneori, banii au miros.
"Copiii nu mă întreabă ce fac la serviciu"
Mariana Căluşaru are 43 de ani şi de la 20 de ani a început să numere bani. Pe atunci îi număra manual. Acum o ajută un aparat. Cu toate astea, dexteritatea nu şi-a pierdut-o.
"Nu m-am gândit niciodată câţi bani mi-au trecut prin mână. Şi nici frustrată nu m-am simţit", se minunează de una singură casieriţa. Nu are voie să spună ce salariu are, că e confidenţial. Dar confirmă că este sub 20 de milioane de lei vechi. Zilnic, îi trec prin mână câteva sute de mii de lei. Are doi copii care n-o mai întreabă demult ce a făcut la serviciu: "Ştiu ce fac. Au fost pe aici. De atunci nu mai întreabă".
"Am numărat 650.000 de lei în juma’ de oră"
Prima oară, a lucrat la ghişeele din Palatul CEC: "Erau foarte înalte, deschise". Apoi, a trecut la cele cu "ochi" în semicerc. Au urmat cele securizate, şi acum, deschidere totală, la un birou cu sertar cu cifru. "Înainte, oamenii erau mai înţelegători, mai calmi. Acum sunt nervoşi. Se grăbesc, ba că au fugit de la serviciu, ba că şi-au parcat aiurea maşina...", le ia ap