Consilierii judeţeni ai Argeşului au votat protocoalele de preluare a tuturor spitalelor din Argeş. Au introdus însă, un amendament prin care Consiliul Judeţean spune foarte clar că nu se va ocupa de gestiunea spitalelor decât dacă Ministerul Sănătăţii va spune clar când şi din ce bani se vor plăti datoriile unităţilor medicale.
Cele 14 unităţi medicale preluate aseară de CJ au datorii de aproximativ 26 de milioane de lei, cea mai mare datorie fiind cea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, de aproximativ 22 de milioane. Totuşi, Consiliul Judeţean este de neclintit în decizia de a nu administra spitalele decât după ce se achită datoriile. „Nu aruncaţi pisica moartă la noi. Vrem să ştim exact cum se vor plăti aceste datorii şi din ce bani. Noi nu avem cum să le preluăm astfel, tocmai de aceea votăm protocolul de prealuare, dar cu amendamentul nostru. Dacă nu ni se va spune exact cum se vor rezolva aceste datorii, nici noi nu punem în aplicare această preluare”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.
În acest condiţii, consilierii judeţeni au votat de preluare, dar, efectiv, nu au preluat nimic, pentru că au introdus condiţia de şti exact când se vor plăti datoriile şi din ce bani. Datorită acestei condiţii, este posibil ca autorităţile locale şi ministerul să nu cadă la pace. „Eu zic să votăm protocolul aşa cum este el acum, cu acest amendament şi dacă există nemulţumiri de la minister vom discuta atunci. Dar nu este bine să amânăm pentru că numai aşa vor avea motiv să dea vina pe noi că nu vrem să preluăm spitalele”, a spus consilierul judeţean, Daniel Crişan. Până la urmă au votat preluarea spitalelor, au înfiinţat şi un departament al CJ care să se ocupe de managementul lor. Şi bine au făcut, pentru că Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat unităţile pentru care nu există interes ar putea fi închise. A rămas de lămu