Vara, nu trebuie sa existe limita la consumul de rosii. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. In plus, rosiile fac parte din categoria legumelor care, chiar daca sunt preparate, isi pastreaza toate proprietatile, si chiar mai mult de atat.
Licopenul, care este principalul antioxidant de care organismul poate beneficia prin alimentatie, si care se gaseste din belsug in rosii, isi amplifica proprietatile dupa ce rosiile sunt tratate terminc.
Afla totul despre rosii - la ce sunt bune si de ce boli te scapa
Ca sa ai de unde sa te inspiri, iata doua retete simple si savuroase, cu rosii.
Rosii cu parmezan la cuptor
Ceva mai simplu si mai gustos nu exista. Ai nevoie de rosii carnoase si bine coapte, de parmezan ras, ulei, cimbru uscat, un catel de usturoi, sare si piper. Taie rosiile felii, de un centimeru grosime si pune-le unele langa altele intr-o tava unsa cu ulei. Amestaca parmezanul ras cu putina sare, piper, cimbru si cateva linguri de ulei, precum si cu usturoiul dat prin razatoarea fina. Cu o lingurita aseaza deasupra feliilor de rosii acest amestec si pune totul la cuptor pentru 20 de minute, la foc iute. Rondelele de rosii sunt bune simple sau in loc de garnitura la friptura.
Tarta cu rosii
Foarte usor de preparat si foarte gustoasa. Ai nevoie de 300-400 de grame de aluat de pizza, gata preparat, 200 de grame de branza de vaci, 200 de grame de branza sarata, cimbru, cateva linguri de ulei, 10 rosii frumoase si coapte. Amesteca branza de vaci bine cu furculita impreuna cu doua-trei linguri de ulei. Adauga branza rasa, data prin razatoare sau sfaramata cu furculita si o lingurita-doua de cimbru uscat. Intinde aluatul de pizza, intr-o tava unsa cu ulei. Intinde crema de branza uniform, iar deasupra aseaza cat mai multe felii de rosii. Pune totul la cuptor pentru 30-40 de minute. Tarta es