Numărul de tigri este la cel mai scăzut nivel de când au început înregistrările, iar cercetătorii atrag atenţia că mai avem doar 12 ani pentru a salva această specie.
Potrivit cotidianului „The Daily Telegraph", reprezentanţii WWF (World Wide Fund, organizaţie care are ca misiune protejarea mediului înconjurător) au anunţat că mai există doar 3.200 de exemplare din cele 100.000 care erau estimate în 1900.
Campanie de protecţie
Tigrul, originar din sudul şi estul Asiei, ar putea dispărea curând dacă nu se iau măsuri pentru a împiedica vânătoarea şi pierderea habitatului, spun aceştia. Reprezentanţii WWF fac apel la guvernele din ţările în care mai există tigri - printre care China, India şi Bangladesh - pentru ca acestea să-şi îndeplinească angajamentul de a dubla numărul de tigri până în 2022. Militanţii au cerut, de asemenea, ca britanicii să facă presiuni asupra acestor naţiuni prin semnarea unei petiţii online în care să precizeze că nu vor să trăiască într-o lume fără aceste animale.
„Fără o acţiune comună, globală, suntem în pericolul de a pierde pentru totdeauna aceste specii în multe părţi din Asia. Dacă pierdem tigrul, pierdem mai mult decât unul dintre cele mai importante animale de pradă. Salvându-le habitatul, vom proteja sute de alte specii", spune Diane Walkington, unul dintre reprezentanţii WWF. Campania de protecţie a fost lansată pentru a coincide cu Anul tigrului în calendarul chinezesc, care este atât în 2010, cât şi în 2022.