Localnicii afectaţi de inundaţii speră să revină la viaţa de dinainte de potop, orice ajutor primit fiind mană cerească în această perioadă.
Citeşte şi:
Strângere de ajutoare şi bani pentru victimele inundaţiilor
Instituţia Prefectului judeţului Neamţ continuă activităţile de înlăturare şi limitare a efectelor produse în localităţile lovite de inundaţii, pentru a putea înlesni, în cel mai scurt timp, reintrarea în normalitate.
„Le mulţumim tuturor celor cărora le pasă de soarta semenilor greu încercaţi în această perioadă. Deşi traversăm o perioadă de criză, solidaritatea umană este impresionantă. În măsura în care suntem solicitaţi, dirijăm aceste donaţii acolo unde sunt cu adevărat necesare, în baza evaluărilor făcute în teren şi în colaborare cu autorităţile locale, pentru a ajuta oamenii să poată să-şi reia cursul normal al vieţii", a declarat Mihai Archip, prefectul judeţului Neamţ.
La apelul Prefecturii Neamţ au răspuns deja autorităţi locale si asociaţii neguvernamentale din judeţ, precum: Primăria Piatra Neamţ, Asociaţia „AQUILA" din Piatra Neamţ, filiala Neamţ a Asociaţiei Psihologilor de Familie, primăriile Roman şi Târgu Neamţ şi cele din comunele Horia, Pânceşti, Săvineşti, Podoleni şi Moldoveni, care au organizat centre de colectare a ajutoarelor şi au mediatizat acestă iniţiativă.
Concomitent cu activitatea de evaluare a pagubelor, acţiune care se va finaliza în câteva zile, pompierii militari evacuează apa din casele inundate, transportă apă menajeră, distribuie ajutoare umanitare şi, sub coordonarea specialiştilor de la Direcţia de Sănătate Publică, desfăşoară acţiuni de dezinfecţie şi dezinsecţie a tuturor zonelor afectate.
Totodată, nemţenii afectaţi de inundaţii s-au bucurat şi de sprijinul doljenilor, care le-au trimis alimente şi îmbrăcăminte, dar şi de cel al Prefecturii Maramureş, care a trimis în judeţ