Mirii din 2010 sunt srânşi la pungă atunci când vine vorba de pregătirile pentru marele eveniment.
Dacă în anii trecuţi aranjamentele florale şi fântânile din ciocolată erau la mare căutare, acum acestea sunt primele tăiate de pe listă de cei care vor să-şi unească destinele în vara lui 2010.
„Nu ne permitem. Am spus că vom face nunta anul ăsta, la începutul lui august, şi asta încercăm pentru că ne ajută şi familia, dar nu mai avem de unde să dăm prea mulţi bani. Credem că e mai bine să avem mâncare şi muzică bună decât aranjamente de nu ştiu ce fel", a spus Ilinca Tomuleasa, o viitoare mireasă.
Cei mai puţin norocoşi spun că au renunţat la rezervarea din acest an şi că speră ca abia de anul viitor să se gândească la marele eveniment.
„Am cedat locul altcuiva. Eu am lucrat în Italia, în construcţii, dar acum a trebuit să mă întorc acasă pentru că e însărcinată şi logodnica mea. Poate că vom reuşi să facem şi nuntă mare anul viitor sau mai încolo. Acum avem alte cheltuieli", a spus resemnat Alin Tofan.
Nici nuntaşii nu mai semnează condica la toate evenimentele, preferând să trimită mici atenţii şi să economisească astfel banii daţi la nuntă ori pe costumaţie.
„Avem o nuntă pe 25 iulie la o bună prietenă, dar nu ne permitem. Am spus că vom merge la cununia civilă şi vom da 300 sau 400 de lei, în funcţie de câţi bani ne mai rămân din salariu", crede Răzvan Baciu.
Pe lângă miri, cei care suferă în această perioadă sunt patronii de firme de catering ori restaurantele. Dacă la mâncare mirii nu renunţă, preţul menu-urilor variind între 100 şi 150 de lei, la decoraţiuni se gândesc de două ori înainte de a da banii.
„O medie a preţurilor pentru aranjamente ar fi de vreo 2.000 - 3.000 de lei. Cereri şi pretenţii sunt, însă toţi vor să dea cât mai puţini bani", a declarat Elena Iftime, reprezentanta unei agenţii din oraş.