Autoritatile britanice iau in considerare ca puii ce ajung pe piata sa fie dezinfectati cu gel antimicrobian, astfel incat numarul intoxicatiilor si chiar al deceselor pe care le cauzeaza sa scada.
Se pare ca 86% dintre puii comercializati in regat sunt infestati cu un virus ce poate cauza dureri de stimac, diaree si varsaturi. Chiar daca prin gatire orice risc de intoxicatie dispare, autoritatile din domeniul sigurantei alimentare sunt de parere ca masura ar trebui luata, relateaza The Telegraph.
Circa 300.000 de oameni se intoxica anual de la carnea de pui in Marea Britanie, existand chiar 80 de decese numai in Anglia si Tara Galilor.
In Noua Zeelanda puii sunt dezinfectati inainte de a iesi pe piata, iar rata intoxicatiilor a scazut vizibil. Numai ca si gelul antimicrobian trebuie sa primeasca avizul autoritatilor europene.
Autoritatile britanice iau in considerare ca puii ce ajung pe piata sa fie dezinfectati cu gel antimicrobian, astfel incat numarul intoxicatiilor si chiar al deceselor pe care le cauzeaza sa scada.
Se pare ca 86% dintre puii comercializati in regat sunt infestati cu un virus ce poate cauza dureri de stimac, diaree si varsaturi. Chiar daca prin gatire orice risc de intoxicatie dispare, autoritatile din domeniul sigurantei alimentare sunt de parere ca masura ar trebui luata, relateaza The Telegraph.
Circa 300.000 de oameni se intoxica anual de la carnea de pui in Marea Britanie, existand chiar 80 de decese numai in Anglia si Tara Galilor.
In Noua Zeelanda puii sunt dezinfectati inainte de a iesi pe piata, iar rata intoxicatiilor a scazut vizibil. Numai ca si gelul antimicrobian trebuie sa primeasca avizul autoritatilor europene.