Luc Viaene, originar din Belgia, are o carieră de peste 25 de ani în cadrul companiei americane Procter&Gamble, care l-a adus pentru prima dată în România în anul 1995. Luc Viaene este în prezent directorul general al fabricii de la Urlaţi, Prahova, unde, după un an şi jumătate de la demararea lucrărilor de construcţie, a reuşit să dea drumul producţiei de şampoane.
În ce stadiu se află activitatea fabricii de la Urlaţi?
L.V. În acest moment, la P&G Urlaţi a demarat producţia care va fi destinată, în primă instanţă, pieţelor din regiune. Ulterior, vom livra şi către alte pieţe, cum ar fi Turcia, Rusia, Ucraina.
Câţi angajaţi îşi desfăşoară activitatea în prezent în fabrică?
L.V. Fabrica are 240 de angajaţi, 150 de oameni în producţie şi logistică şi diferenţa în partea de suport-management şi administrativ. Dintre aceştia, în jur de 60% sunt persoane care locuiesc în Urlaţi.
Aţi încheiat procesul de recrutare sau mai faceţi angajări? În ce sectoare?
L.V. La Urlaţi au fost selectaţi angajaţi pentru majoritatea joburilor pe care le aveam disponibile anul acesta. Vom continua să recrutăm personal pentru poziţii foarte specifice, cum sunt cele de electricieni, absolvenţi ai universităţilor tehnice şi personal specializat pentru laboratorul din cadrul fabricii.
Cine se ocupă de recrutarea propriu-zisă? O agenţie „in house" sau una de recrutare din exterior?
L.V. Cea mai mare parte a activităţii de recrutare este derulată de către departamentul specializat de resurse umane din cadrul fabricii. Utilizăm şi serviciile unor companii de recrutare, doar pentru unele poziţii foarte specializate.
Există posibilitatea unei a treia fabrici în România după cele de la Urlaţi şi Timişoara?
L.V. Aşa cum menţionaţi, în acest moment există două fabrici P&G în România: fabrica de detergenţi de la Timişoara şi noua fabrică de l