Cu câteva cusături, nasturi coloraţi şi un dram de imaginaţie, hainele uitate prin şifonier pot fi transformate în componente ale unei garderobe noi, cu cheltuieli minime. Sursa: Shutterstock
Nu trebuie să fi făcut şcoli de design vestimentar, nici să ai ma şini de cusut sofisticate. Trebuie să ai în minte doar exemplul bunicii care cârpea orice ciorăpel şi câţiva lei în buzunar, pentru ac şi aţă.
Aceasta este cea mai simplă "metodă de criză" pentru a-ţi înviora garderoba şi a da o nouă "viaţă" hainelor abandonate într-un colţ uitat de dulap. Şi în ceea ce priveşte ideile, există atâtea magazine cu haine drăguţe, care-ţi pot servi drept model.
Aşa a gândit Oana Botezatu, care, împinsă de subţierea bugetului, a început, cu câteva luni în urmă, să-şi facă haine noi din cele vechi. Mai apoi, împreună cu două prietene - Eugenia Mihalcea şi Victoria Molovata - a pus pe roate o afacere care, în curând, va avea şi blog.
"Regândirea hainelor din garderobă, pe care o lăsasem baltă până acum trei-patru luni, a căpătat mai multă importanţă odată cu micşorarea bugetului. Dorinţa de a economisi pe timp de criză s-a întâlnit cu dorinţa de a pune în practică ideile care-mi vin în cap atunci când îmi imaginez ha inele pe care aş vrea să le port şi cu dorinţa de a nu mai risipi ceea ce am achiziţionat deja. (...) Convinse că şi alţii ar vrea haine noi, dar nu şi le mai permit ca înainte de criză, ne-am gândit să creăm un blog care să promoveze regândirea şi refolosirea articolelor vestimentare", spune Oana.
Din mamă în fiică
Mica ei "afacere", ce se conturează treptat, se bazează pe o idee veche, moştenită de la celelalte femei din familie.
"Nu e o chestiune nouă, doar că, până acum, o făceam doar pentru mine. Cred că e o moştenire venită pe linie maternă: bunica - mama mamei, femeie cu 11 copii, nu îşi permitea s