Am realizat zilele acestea un sondaj de opinie privind percepția administrației centrale și locale prin intermediul acțiunii de la aceste inundații. Rezultatele nu mi-au adus vreo informatie care să mă surprindă. Incă oamenii asteaptă prea mult de la Guvern si de la autoritățile centrale. Un popor întreg stă cu mâna întinsă și uită să penalizeze la vot pe cei care, de 20 de ani, nu au facut nimic sa scape de aceasta pacoste care sunt inundatiile. Incă, multi, dau vina pe Dumnezeu!
O mentalitate de asistați, culmea, destul de politizată. In funcție de simpatia lor față de anumiți politicieni, își modifică și percepția privind acțiunea efectivă in cazul inundațiilor.
Apreciind mai degrabă ca LENTA reacția autorităților publice centrale și locale, cetățenii apreciază totuși prezența unor personalități politice în asemenea situații, chiar dacă părerea despre evenimentul în sine este afectată, probabil, și de mediatizarea evenimentelor sau de simpatiile politice.
Oamenii au încredere că ajutoarele vor ajunge la cei sinistrați, chiar dacă o mică parte dintre ei (21%) cred contrariul. Majoritatea românilor este de părere că autoritățile centrale sunt responsabile cu refacerea zonelor și ajutorarea snistratilor, cu toate că in aceeasi proporție (cca 40%) sunt convinși că administratia locală este responsabilă cu măsurile de protecție împotriva inundațiilor.
Guvernul României este apreciat de populație pentru activitatea de ajutorare a populației (49%) , dar pierde procente importante și înregistrează o balanță negativă în ceea ce privește rapiditatea intervenției, dar mai ales în ceea ce privește comunicarea cu populația.
Presedintele Romaniei cred că și-a mai reparat ceva din karma electorală, chiar dacă electoratul încă nu a uitat de tăierea salariilor si pensiilor.
Românii percep importanța asigurării locuințelor însă nivelul de trai s