Până în urmă cu o săptămână, Paul Ceglia era un necunoscut. De câteva zile însă, el este bărbatul care cere mai mult de trei sferturi din veniturile site-ului. Motivul? Susţine că a lucrat cu Mark Zuckerberg la dezvoltarea Facebook
Un bărbat necunoscut, care afirmă că a avut relaţii profesionale cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, revendică 84% din toate veniturile site-ului, pe baza unui contract semnat în 2003, informează AFP, citat de Mediafax. Paul Ceglia, cel care a depus plângerea în instanţă, invocă - pentru a-şi motiva cererea - prevederile unui contract semnat cu Zuckerberg în urmă cu şapte ani, când fondatorul Facebook era student la Harvard. Potrivit termenilor contractuali, susţine Ceglia, 84% din toate veniturile realizate de reţeaua de socializare din aprilie 2003 şi până în prezent îi revin lui. Plângerea a fost depusă pe 30 iunie la un tribunal din New York, înainte ca dosarul să fie transferat justiţiei federale, la cererea lui Zuckerberg. "Noi credem că aceste acuze sunt total lipsite de fundament şi noi le vom combate", a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.
Ceglia - acuzat de o fraudă
Potrivit documentelor din dosar, pe 28 aprilie 2003, cu circa un an înainte de lansarea Facebook, Mark Zuckerberg şi-ar fi luat angajamentul, prin contract, să plătească mii de dolari în schimbul dezvoltării, înainte de 1 ianuarie 2004, a unui site care purta numele The face book. Potrivit lui Ceglia, ale cărui legături cu Zuckerberg nu au fost încă stabilite, contractul prevedea ca el să primească 1% din valoarea acestuia pentru fiecare zi de întârziere, după data-limită de 1 ianuarie 2004, iar Facebook a început să funcţioneze abia pe 4 februarie 2004, adică 34 de zile mai târziu decât termenul stabilit.
Recent, într-o carte despre originile Facebook, scrie că Mark Zuckerberg a început să lucreze la site-urile preme