Odată cu creşterea nivelului Dunării, Compania Naţională "Administraţia Canalelor Navigabile" preia controlat debite de apă din Dunăre prin staţia de pompare complexă Cernavodă, în vederea uzinării cu microhidrocentralele de la ecluza Agigea şi tranzitarea acestui volum de apă către mare, contribuind astfel la reducerea riscului de inundaţii, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Ilie Valentin Zeicu, Director General al Companiei Naţionale "Administraţia Canalelor Navigabile", a afirmat: "La nivele crescute ale Dunării, compania noastră realizează acţiuni de preluare şi evacuare la mare a unei părţi din viiturile de pe Dunăre din localităţile limitrofe fluviului Dunărea, dar şi a celor limitrofe din bazinele hidrografice, în cazul ploilor generalizate sau parţial generalizate. Prelevăm debite semnificative de apă prin toate mijloacele de care dispunem şi, în plus, folosim vanele ecluzelor de la Ecluza Agigea şi realizăm ecluzări false pentru a menţine cotele normale ale fluviului în vederea apărării împotriva inundaţiilor."
F. A. Odată cu creşterea nivelului Dunării, Compania Naţională "Administraţia Canalelor Navigabile" preia controlat debite de apă din Dunăre prin staţia de pompare complexă Cernavodă, în vederea uzinării cu microhidrocentralele de la ecluza Agigea şi tranzitarea acestui volum de apă către mare, contribuind astfel la reducerea riscului de inundaţii, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Ilie Valentin Zeicu, Director General al Companiei Naţionale "Administraţia Canalelor Navigabile", a afirmat: "La nivele crescute ale Dunării, compania noastră realizează acţiuni de preluare şi evacuare la mare a unei părţi din viiturile de pe Dunăre din localităţile limitrofe fluviului Dunărea, dar şi a celor limitrofe din bazinele hidrografice, în cazul ploilor generalizate sau parţial generalizate. Prelevăm debite semnificative de apă prin