Un studiu recent, realizat de compania austriacă Fluvius şi comandat de WWF, arată că potenţialul de refacere a Luncii şi Deltei Dunării este mult mai mare decât cel stabilit de Ministerul Mediului din România, singura problemă fiind, în opinia reprezentanţilor WWF, "lipsa voinţei politice".
"România deţine suprafaţa cea mai mare din Lunca Dunării Inferioare şi, totodată, cel mai ridicat protenţial pentru refacerea a acesteia. Un proiect pe cel puţin 100.000 de ha ar putea servi ca model pentru demonstrarea viabilităţii unor astfel de soluţii, ceea ce lipseşte este doar voinţa politica de a-l pune în practică", a declarat Orieta Hulea, coordonator Regional Program Ape la WWF.
Reprezetantul WWF a mai spus că va pune la dispoziţia statului român acest studiu şi că va acorda sprijin pentru găsirea unor surse de finanţare. Studiul companiei austriece, companie agreată de Comisia Internaţională de Protecţie a Fluviului Dunărea, are în vedere refacerea întregului bazin al Dunării din cele 19 ţări pe care fluviul le traversează, Delta Dunării fiind inclusă în acest proiect. Acesta relevă că 24% din vechea luncă inundabilă poate fi reconectată la Dunăre sau afluenţi, cel mai mare potenţial fiind identificat în România. Costurile pentru reconstrucţia ecologica a zonelor propuse în bazinul Dunării, sunt estimate la 500.000 euro/km2, astfel investiţia ce ar trebui alocată tuturor zonelor incluse în studiu este de aproximativ 6 miliarde de euro.
Sursa: obiectivtulcea.ro Comentarii (1) SURMELIS ARGENTINA PUSA : Cand se incepe si DEZVOLTAREA domeniului cel mai important din ROMANIA , care este si a fost AGRICULTURA ??? anunta abuz voteaza impotriva voteaza pentru
Voturi: +0 Scrie comentariu (va rugam aveti rabdare pana acesta va fi moderat)
Nume
Comentariumicsoreaza | mareste
Am citit si accept Regulile pentru p