Craiovenii se plâng că sunt terorizaţi de ţânţarii care au apărut în număr foarte mare în oraş, deşi, de la începutul anotimpului cald, în municipiu au avut loc două acţiuni de dezinsecţie. Precipitaţiile şi umiditatea sunt cauzele care au dus la înmulţirea insectelor.
Precipitaţiile abundente şi umiditatea ridicată au favorizat, în ultima perioadă, înmulţirea a ţânţarilor în Craiova. Cu toate că în municipiu au avut loc două etape de dezinsecţie în decursul unei luni, populaţia se plânge că se confruntă cu o „invazie“ de insecte, între care cele mai supărătoare sunt ţânţarii. „Salturile de la o extremă la alta a temperaturilor şi precipitaţiile abundente au favorizat o explozie a vegetaţiei şi implicit a larvelor de ţânţari, care s-au înmulţit rapid. De la începutul verii şi până în prezent am efectuat dezinsecţia, în oraş, de două ori. Efectul substanţelor a fost estompat de ploi. Vom derula în intervalul următor şi cea de-a treia etapă de dezinsecţie, dacă ne lasă vremea“, a precizat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului de Salubritate Craiova.
Cele mai mari probleme sunt în porţiunile cu multă vegetaţie şi ochiuri de apă, cum ar fi parcurile, mlaştinile şi zonele limitrofe apelor, unde ţânţarii îşi depun ouăle şi în decursul unei săptămâni apar sute şi chiar mii de insecte mature. În aceeaşi situaţie sunt blocurile ale căror subsoluri sunt inundate, ele reprezentând un real focar. „Este o adevărată ameninţare. Nu am mai văzut aşa ceva, seara vin roi, nu poţi rezista muşcăturilor. Mai stăteam după-amiaza pe bancă, în grădina blocului. Acum nu mai pot. Şi cred că au suferit şi transformări. Pe mine m-au muşcat de faţă şi de mână şi mi s-a umflat, iar mâncărimea nu dispare. În casă mai dai cu soluţii, mai pui pastile, dar afară nici nu ştiu dacă au făcut dezinsecţie“, s-a plâns Corina Săndulescu, locatară în cartierul 1 Mai.
Unii dintre administ