Una dintre atracţiile culinare ale festivalului a fost brânza în scoarţă de brad de la stâna „La botu calului,” din ograda satului alegoric Răstoliţa. „ La botu calului turiştii pot găsi brânză în scoarţă de brad, friptură de miel la ţiglă, balmoş, boţ şi pălincă. Eu sunt şeful stânii şi sunt mândru de acest festival. Am avut oameni care au venit şi au gustat din bucatele noastre, ” a spus Ioan Bendorfan, şeful stânii „ La Botu Calului.” Bucatele servite de consilierul Dumitru Movilă au fost foarte gustoase, mai ales tocana de miel, iar primirea, una extraordinară. „Sunt consilier al comunei Răstoliţa de prin anii 1991 şi am, venit în acest loc, numit „ La lunci” unde avem obiceiuri şi datini cu ocazia festivalului. Fiecare comună îşi prezintă tradiţiile sale, portul popular, dansurile, mâncarea specifică. La noi mâncarea specifică e brânza, slănina, ceapa, fiind o zonă de munte avem ţuica de cazan. Toate fac parte din meniul nostru. Oamenii se întâlnesc, stau de vorbă şi mai beau câte un păhărel împreună,” a explicat Dumitru Movilă, consilier de Răstoliţa.
Una dintre atracţiile culinare ale festivalului a fost brânza în scoarţă de brad de la stâna „La botu calului,” din ograda satului alegoric Răstoliţa. „ La botu calului turiştii pot găsi brânză în scoarţă de brad, friptură de miel la ţiglă, balmoş, boţ şi pălincă. Eu sunt şeful stânii şi sunt mândru de acest festival. Am avut oameni care au venit şi au gustat din bucatele noastre, ” a spus Ioan Bendorfan, şeful stânii „ La Botu Calului.” Bucatele servite de consilierul Dumitru Movilă au fost foarte gustoase, mai ales tocana de miel, iar primirea, una extraordinară. „Sunt consilier al comunei Răstoliţa de prin anii 1991 şi am, venit în acest loc, numit „ La lunci” unde avem obiceiuri şi datini cu ocazia festivalului. Fiecare comună îşi prezintă tradiţiile sale, portul popular, dansurile, mân