V-aţi gândit vreodată să ţineţi o cură de slăbire... delicioasă? Dar să vă energizaţi organismul cu o porţie de fructe? V-aţi fi dorit ca alimentele pe care le consumaţi să vă înfrumuseţeze? Ei bine, toate acestea sunt posibile. Soluţia: mâncaţi cireşe şi vişine proaspete.CONGLOMERAT DE VITAMINE ŞI MINERALE
Dacă aveţi probleme cu kilogramele în plus, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, vă recomandă cura de slăbire cu cireşe. Acestea au în compoziţie peste 86% apă şi foarte puţine calorii: 38 kcal/100 grame. Cireşele conţin şi fibre care împiedică asimilarea grăsimilor şi dau rapid senzaţia de saţietate.
Sunt o sursă bogată în vitaminele A, B (B1, B2, B3, B6, B9), C şi E. De asemenea, mai conţin şi acid folic, 4 mg/100 grame. Motiv pentru care specialistul nostru le recomandă cu precădere femeilor însărcinate. Nici mineralele nu lipsesc din compoziţia acestor fructe. Astfel, printr-un consum frecvent veţi asigura organismului necesarul de zinc, potasiu, calciu şi fier.
Culoarea roşie a acestor fructe vine de la antocianină, antioxidant natural. Aşadar, cireşele combat acţiunea radicalilor liberi, stresul oxidativ şi previn astfel bolile cardiovasculare, neurodegenerative, îmbătrânirea precoce.
Beneficii:
n) echilibrează funcţiile hepatice
n) combat oboseala şi anemia
n) au efect sedativ şi diminuează afecţiunile nervoase
n) calmează durerile date de gută, reumatism şi artrită
Contraindicaţii:
Cireşele nu sunt recomandate persoanelor cu diaree, iar din cauza conţinutului ridicat de glucide, nici diabeticilor.
BUNE PENTRU CARDIACI
Cu proprietăţi terapeutice similare celor ale cireşelor, vişinele determină o mai mare aciditate a sucului gastric. Aceste fructe conţin substanţe anticoagulante, fiind recomandate celor care su