Un sportiv este cu adevărat desăvârşit atunci când, pe lângă un fizic bine pregătit, are psihicul beton. Aceasta a fost premisa de la care a pornit Marius Vizer când l-a ales pe Florentin Marinescu, preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale, ca manager general al FC Bihor.
Renumit pentru reţeta lui de "preparator psiho-fizic" care a ajuns să antreneze chiar şi gărzile primului guvern din Irak, Marinescu va coordona activitatea întregului club, convins că FC Bihor va promova şi se va apropia de înalta performanţă sportivă.
Un as de 9 DAN
Karatiştii îl recunosc pe Florentin Marinescu drept "şeful numărul 1", fotbaliştii îl apreciază ca fiind preparatorul care a pus umărul la marile performanţe ale Stelei, iar cei din rugby şi-l amintesc de pe vremea când Sensei, cum îi spun apropiaţii, pregătea psiho-fizic şi naţionala "frunzei de stejar".
Născut în Bucureştiul anului 1950, Marinescu a intrat în lumea artelor marţiale la 10 ani, fiind printre primii din ţară care făcea judo. Ore lungi de antrenamente şi o disciplină de fier l-au făcut să treacă prin toate etapele în artele marţiale, până la vârf. Încă înainte de 1989 a ajuns să coordoneze aşa numita "autoapărare" la nivel naţional, iar sportul l-a ajutat să vadă lumea. Deşi puţini se puteau lăuda pe atunci că au reuşit să iasă din ţară, până în decembrie '89, el avusese deja de patru ori privilegiul de a vizita Japonia, tărâmul artelor marţiale. În plus, după mai multe examene în străinătate, a luat cel mai mare rang obţinut vreodată de un român în artele marţiale: centura neagră 9 DAN.
Antrenament, nu glumă
Mare iubitor al sportului, Marinescu nu s-a limitat doar la luptă. În paralel, s-a specializat în fotbal. A făcut primul pas în iarna 1984-1985, când Valentin Ceauşescu l-a adus ca preparator psiho-fizic la Steaua. "Era ceva cu totul nou. Intrasem într-un sport pe care nu îl