SSIF IFB Finwest nu a trimis CNVM şi BVB împuternicirea prin care Cojocaru îl mandata pe Silaghi să acţioneze pe contul său
Conturile au fost deschise în Arad, deşi rudele lui Silaghi domiciliau în Cluj
La 11 decembrie 2009, s-a transferat suma de 60 mil. lei la Citibank Europe PLC, Dublin - sucursala România
Comisia Naţională a Valorilor Imobiliare (CNVM) a constatat, în urma verificărilor care stau la baza unui raport remis DIICOT, că fostul vicepreşedinte al CA al Băncii Transilvania (BT) Claudiu Silaghi, trimis în judecată pentru modul de tranzacţionare a acţiunilor băncii, comunica pe mobil cu traderii SSIF IFB Finwest pentru ca discuţiile să nu poată fi înregistrate în evidenţa societăţii de brokeraj.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată, luni, opt persoane, printre care şi pe preşedintele CA al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, şi alţi trei oficiali bancari în legătură cu modul de tranzacţionare a acţiunilor Băncii Transilvania (BT), prin care s-ar fi creat un prejudiciu în valoare de 13,5 milioane de euro. Procesul va începe la data de 27 iulie.
Specialiştii DIICOT au precizat pentru Mediafax că în cazul tranzacţionării acţiunilor BT, ceea ce s-a obţinut ilicit din manipularea pieţei de capital, având informaţii confidenţiale, s-a reciclat prin spălare de bani.
Concluziile raportului CNVM privind controlul tematic realizat de către CNVM la SSIFIB Finwest SA, în perioada 28-29 aprilie 2010, privind tranzacţionarea acţiunilor sunt consemnate în rechizitoriul procurorilor. Printre acestea se numără lipsa înregistrărilor ordinelor telefonice dintre agenţii/traderii SSIF IFB Finwest SA şi Claudiu Eugen Iuliu Silaghi, în baza cărora se realizau tranzacţiile pe contul Doinei Mărioara Cojocaru, ulterior datei de 24 septembrie 2009,