Avocatul Ion Dragne, care a părăsit la sfârşitul lunii iunie firma Muşat & Asociaţii pentru a forma o nouă casă de avocatură alături de un grup de aproximativ 20 de avocaţi, îşi propune ca firma proaspăt înfiinţată să ofere servicii complete de consultanţă juridică, deşi în prezent majoritatea avocaţilor pe care îi coordonează sunt specializaţi pe litigii sau arbitraje.
Dragne şi Asociaţii, firma recent înfiinţată, a închiriat un sediu de circa 450 de metri pătraţi în zona Cotroceni, unde sunt în curs de a deveni complet operaţionali din punct de vedere tehnic.
"Suntem obligaţi să ne menţinem reputaţia de avocaţi specializaţi pe litigii, arbitraje sau executări silite, dar pentru a ne valorifica echipa şi a satisface nevoile clientelei am început să dezvoltăm şi partea de consultanţă. Căutăm în continuare avocaţi de consultanţă deoarece idealul oricărei firme este să ofere servicii complete. Nu vrem să rămânem pe o singură nişă", a declarat avocatul Ion Dragne pentru ZF.
Dragne, 42 de ani, a plecat de la Muşat de pe a doua poziţie în cadrul firmei şi prodecan al Baroului Bucureşti. Acum, are alături 12 avocaţi care au lucrat sau au colaborat cu Muşat & Asociaţii, alţi şapte avocaţi din alte firme şi un personal administrativ format din cinci persoane.
Piaţa avocaturii a fost de-a lungul timpului zguduită de mai multe plecări ale unor grupuri de avocaţi, dar aceştia decideau, de regulă, să plece pe cont propriu în perioade de creştere, când piaţa oferea oportunităţi pentru toate firmele.
"Nu ştiu dacă este un moment favorabil pentru un start-up deoarece avocaţii sunt strâns legaţi de clientelă. Cum merg afacerile clienţilor, aşa merge şi avocatura. Privind însă subiectiv, pot spune că era momentul potrivit să facem o echipă", apreciază Dragne.
Avocatul a lucrat de-a lungul celor opt ani petrecuţi la Muşat atât pentru instituţi