Bogdan Eusebiu este unul dintre cei peste 1.300 de candidaţi care speră să ocupe unul dintre cele 105 posturi de dascăl scoase la concurs în judeţul Hunedoara. Concurenţa cea mai acerbă se înregistrează la învăţători, unde pentru cele cinci posturi se bat 104 hunedoreni.
Bogdan Eusebiu, 41 de ani, a intrat în sistemul de învăţământ acum trei ani. În 2009 a predat ca suplinitor la Şcoala Generală cu clasele I-IV din localitatea Martineşti. Pentru că anul trecut a luat la concursul de titularizare doar 5.45, speră ca anul acesta să obţină peste 7, nota minimă cu care poate fi trecut examenul.
CITEŞTE ŞI:
Doi candidaţi au fost prinşi cu fiţuici la examenul de titularizare
„Sunt conştient că învăţământul este o ramură unde salariile sunt mici, dar pentru mine contează mai puţin acest aspect. Îmi place să lucrez cu copiii, tocmai de aceea vreau să rămân în sistem”, a declarat hunedoreanul, în această dimineaţă. Petru Butnariu, 35 de ani, un alt candidat, susţine pentru prima dată examenul şi vrea să devină profesor de educaţie fizică şi sport. Pentru a-şi rotunji veniturile, speră ca pe lângă serviciul de dascăl să obţină şi un al doilea job, tot pe partea de sport.
Concurenţa mare îşi spune cuvântul şi în ceea ce priveşte limba şi literatura română, limba engleză, geografia şi informatica. Paradoxal, pentru matematică nu a fost scos la concurs niciun post, în condiţiile în care s-au înscris 50 de candidaţi. Notele pe care le vor obţine în urma examenului vor conta însă la repartizarea posturilor de suplinitori calificaţi. Pentru a elimina orice tentativă de fraudă, profesorii vor fi identificaţi pe baza unor coduri de bare care vor fi aplicate, cu autocolante, pe fiecare lucrare în parte.
Constanța: 12 candidați pe un loc la titularizare; profesorii au intrat în sălile de examen
Primele rezultate ale examenului vor fi cu