Chiar şi când ţi-ai făcut treaba şi în general te înţelegi bine cu colegii de serviciu, s-ar putea să ai anumite obiceiuri care l-ar putea enerva pe şeful tău. Aceste capricii nu te duc nepărat la concediere, dar cu siguranţă nu te lasă să urci pe scara ierarhică a organizaţiei, spun specialiştii consultaţi de hotjobs.yahoo.com.
Întârzierea la locul de muncă
Potrivit LaRhonda Edwards, un specialist în Resurse Umane cu 13 ani de experienţă în domeniu, întârzierea este cea mai mare preocupare pentru manageri. "Dacă ziua de lucru începe la 8.00, la ora respectivă trebuie să fii la birou şi gata de lucru", explică ea.
Sfatul ei pentru cei care întârzie: "Planificarea din timp", îndeamnă ea. "Dacă locuiţi la 50 de minute distanţă de locul de muncă, nu plecaţi cu 50 de minute mai devreme. Rezervaţi-vă mai mult timp şi luaţi în calcul şi drumul pe care îl parcurgeţi pe jos". Unii oamenii chiar îşi fixează ceasul cu câteva minute în urmă pentru a se asigura că sunt la timp la serviciu.
Alegerea unui mod greşit de comunicare
Fiecare şef are modul preferat de comunicare. Lindsey Pollak, un expert în locurile de muncă şi autorul "Getting from College to Career" (Trecerea de la Colegiu la carieră) spune că dacă îi scrii unui şef care preferă întâlnirile personale "fie informaţiile nu vor ajunge, fie îl/o vei irita".
Din fericire, există un simplu fix: întreabă-l pe şeful tău când şi unde să-i trimiţi noi informaţii. Dacă eşti prea timid să întrebi direct, Pollak sugerează să observi cum comunică şeful tău cu tine. "Dacă ai un şef care comunică cu tine o dată pe zi pe mail, acela este tipul de şef care preferă frecvenţa şi metoda de comunicare", explică Pollak.
Păstrarea unei zone de lucru în dezordine
Un spaţiu de lucru aglomerat şi mizerabil poate da impresia şefului tău că eşti o persoană l