Scolile de afaceri, specializate in producerea de diplome de tipul MBA (Master of Business Administration) si Executive MBA (EMBA), incearca sa-si pastreze ridicata cererea pentru programele educationale pe care le ofera, precum si sa contracareze o parte din criticile aduse pe timp de criza, prin introducerea unor cursuri care isi doresc sa-i responsabilize pe cei care produc zeci si sute de milioane de euro.
WU Executive Academy, din Viena, care ofera in Romania cel mai scump program de EMBA, in valoare de 35.000 de euro, a introdus, in cadrul cursurilor sale, un nou modul, axat pe Corporate Social Responsibility (CSR – responsabilitate sociala corporativa), prin care conceptului de management aplicat inainte de criza i se aduc completari despre sustenabilitate si responsabilitate.
„Sustenabilitatea si responsabilitatea sunt acum teme de importanta majora pentru orice companie. CSR-ul afecteaza practic toate zonele activitatii corporatiste, de la resurse umane la capacitatea de inovare sau reputatie. O companie moderna trebuie sa fie in permanent dialog si comunicare cu toate publicurile sale, atat pe aceste teme, cat si pe altele. Astfel, am tinut cont de aceste chestiuni si am aliniat programa tuturor MBA-urilor pe care le desfasuram la noile conditii economice si sociale”, spune Bodo. B. Schlegelmilch, decan al WU Executive Academy din cadrul Universitatii de Stiinte Economice si Administrative din Viena.
Criza a schimbat modul in care sunt privite scolile de business, anumiti critici fiind de parere ca perioada nefasta prin care trec economiile globale s-ar datora educatiei pe care au primit-o marii afaceristi si bancheri, multi dintre ei fiind absolventi universitatilor de top.
Ca urmare a acestor critici, pe langa adaptarea metodelor de predare si a continutului cursurilor, furnizorii de MBA si EMBA au incercat sa compenseze scaderea