Taxarea jocurilor de noroc online reprezintă o ecuaţie greu de rezolvat de către angajaţii Ministerului de Finanţe. Cadrul legislativ existent şi felul cum sunt organizate societăţile care se ocupă cu aceste activităţi împiedică, practic, colectarea la buget a unor sume importante, de ordinul milioanelor de euro. Numărul celor care mizează online pe site-uri specializate este într-o continuă creştere, la fel şi sumele puse în joc.
În luna mai, deputatul Andrei Dolineaschi a făcut o interpelare în care a ridicat problema taxării jocurilor de noroc online, pe care o considera o sursă de venituri la bugetul de stat. Răspunsul oferit de Ministerul Finanţelor Publice la această interpelare nu vine cu soluţii concrete, ci doar cu intenţii fără efect imediat la buget. Cele două perspective oferite de minister sunt următoarele: "1. Să elimine art 23 alin (1) din OUG 77/2009 şi să reglementeze jocurile de noroc online cu respectarea cadrului general dat de reglementările europene, care vor fi adoptate în perioada imediat următoare şi care vor viza piaţa jocurilor de noroc online (...)"
2. Să păstreze restricţiile actuale până la adoptarea unui cadru legislativ european privind jocurile de noroc online". Site-urile de jocuri de noroc sunt deţinute de companii cu sedii în afara ţării noastre, astfel că legislaţia fiscală autohtonă nu le poate fi aplicată.
Cazinourile online sunt extrem de profitabile, la fel stând lucrurile şi în ceea ce priveşte pariurile sportive. Mai conservatori, jucătorii autohtoni mizează în special pe clasicul poker şi pe pariuri sportive, mai ales că aici există o ofertă extrem de generoasă, cu o paletă mare de sporturi şi competiţii. Cele mai accesate case de pariuri online sunt: Bet 365, Unibet, Bwin, Bet at Home, Gamebookers, Pinacle Sports, Party Bets, iar în privinţa cazinourilor oferta este uriaşă. Jucătorul poate miza de oriun