„Ceva nu se leagă. Existenţa unui copil de doar un an şi jumătate în viaţa ei pleda pentru sete de viaţă, nu de moarte. Apoi, mesajul de adio transmis prin sms este foarte ciudat. Acest gen de comunicare se face între oameni aflaţi în locuri diferite, în oraşe diferite. În niciun caz între oameni care se află în aceeaşi casă. Cu o excepţie: situaţia în care între cei doi soţi exista o stare de tensiune, evitându-se, astfel, spunerea lucrurilor în faţă", a declarat, pentru „Adevărul", psihologul criminalist Tudorel Butoi (foto).
CITEȘTE ȘI:
Patriarhul României decide cum va fi înmormântată Mădălina Manole
Psihologul susţine că, de regulă, evenimentele deosebite din viaţa unui om - aniversările, comemorările - sunt momentele în care se iau cele mai proaste decizii. Iar Mădălina Manole a murit chiar în ziua în care a împlinit 43 de ani. „Aceste evenimente îmbracă trăirile unei persoane cu o notă importantă de nostalgie, de emoţie. Ele inundă personalitatea, iar raţiunea este întunecată de elemente afective", a adăugat Tudorel Butoi.
Laurenţiu Cazan despre Mădălina Manole: „Orice artist şi-ar dori uneori să îşi tragă un glonţ în cap"
Cu doar o zi înainte de a muri, în ultimul ei interviu acordat agenţiei Agerpres şi citat de Realitatea TV, Mădălina Manole declara răspicat că este „o artistă împlinită, o mamă şi o femeie fericită".
Psihologul criminalist Tudorel Butoi explică: „Între conduita aparentă, atitudinea exprimată public, şi planul sufletesc interior pot exista fracturi grave. Din câte ştiu, persoanele din aturajul interpretei n-au remarcat la ea stări de anxietate sau frustrare manifestate în societate. Dar aceste stări puteau exista în cadrul intim".
Ipoteze: sinucidere, accident, crimă
„Concluzia mea - a adăugat psihologul - este că îţi trebuie cel puţin o săptămână pentru a colecta toate datele relevante din ace