Oamenii din Mofleni spun că trăiesc într-un focar de infecţie, la doi paşi de groapa ecologică. Membrii a 20 de familii au declarat că viaţa lor s-a transformat într-un coşmar din momentul în care groapa ecologică de la Mofleni s-a construit în zonă.
Oamenii, printre care şi cetăţeni italieni stabiliţi la Craiova, spun că nu mai pot trăi în astfel de condiţii. „Este blestem ce avem aici. Nu mai rezistăm aşa! Un focar de infecţie s-a făcut exact sub nasul nostru. Pe timpul verii nu putem sta cu geamurile deschise. Parcă trăim într-un lagăr. Mii de ciori s-au adunat aici şi împrăştie mizerie“, a povestit indignat Valeriu Pietro.
Luaţi la întrebări despre munţii de gunoi, angajaţii de la groapa ecologică au răspuns ironic. „Cum vreţi să arate o groapă de gunoi? Trebuie să miroase ca într-o farmacie?“, a spus administratorul amplasamentului.
Merg după apă potabilă
Oamenii care locuiesc în cartierul Mofleni povestesc că, de cinci ani, merg zilnic pe jos să cumpere apă. „Apa din fântână nu mai este bună de băut. Ne chinuim la vârsta noastră să mergem zilnic pe jos câţiva kilometri, să facem rost de apă“, a spus Antonia Vizintini.
Angajaţii de la Garda de Mediu Dolj au efectuat un control la amplasamentul de la Mofleni. „ Au autorizaţia de funcţionare în regulă. Au mai cerut aviz pentru două celule. Sunt respectate normele impuse de Uniunea Europeană“, a spus Ileana Şerban, directorul Gărzii de Mediu Dolj.
Oamenii s-au bucurat atunci când au aflat că amplasamentul va fi închis. Când au văzut, însă, că s-a adus doar pământ, au făcut sesizări, dar degeaba. „Nu a venit nimeni să vadă cum stăm noi aici. Asta este groapă ecologică dotată la standarde europene? Trebuia construită în afara oraşului. Nu scăpăm de coşmarul gunoaielor nici peste 10 ani. O să ne îmbolnăvim“, a declarat Vale