Deputatul UDMR, Petru Lakatos, a anunţat, ieri, că Uniunea ar putea să se retragă de la guvernare în situaţia în care propunerile formaţiunii pentru combaterea crizei nu vor fi acceptate. Un alt aspect de care UDMR condiţionează rămânerea la putere este şi includerea propunerilor în bugetul de stat pentru anul viitor.
"Noi ne-am angajat în coaliţia de guvernare ca să guvernăm, însă, dacă cele propuse de noi, măsurile de ieşire din criză, nu sunt luate în seamă (...), atunci (...) va trebui să luăm în discuţie şi această variantă", a declarat Petre Lakatos.
Conform spuselor sale, nemulţumirile UDMR cu privire la activitatea guvernamentală vizează, printre altele, lipsa măsurilor de relansare economică.
Întrebat dacă parlamentarii UDMR vor susţine o eventuală moţiune de cenzură a partidelor din opoziţie, Lakatos a replicat, potrivit Mediafax: "Noi încercăm să promovăm toate măsurile până la dezbaterea bugetului în Parlament. Aceea va fi piatra de încercare a coaliţiei, nu moţiunea de cenzură. (...) În momentul în care un buget pe anul 2011 nu are suportul majorităţii parlamentare, asta este, trebuie schimbat guvernul".
* Viceliderul deputaţilor UDMR: "Noi am venit cu propuneri, am fost ascultaţi, dar nu au fost puse în practică"
Poziţia deputatului Petru Lakatos este susţinută şi de viceliderul deputaţilor UDMR, Erdei Doloczki Istvan. Acesta a declarat, pentru Mediafax, că UDMR s-ar putea retrage de la guvernare dacă partenerii de coaliţie nu vor ţine seama de propunerile organizaţiei.
Conform spuselor sale, multe dintre propunerile Uniunii au fost ignorate: "Noi am venit cu propuneri, de fiecare dată am fost ascultaţi, dar practic nu se simte că se şi pune în practică", a susţinut deputatul.
În aceste condiţii, Erdei Doloczki Istvan a sub-liniat: "Dacă nu vedem o îmbunătăţire în munca de guvernare, atunci nu mai are rost să s