„Salata mofturosului“, „cartofi de vamă împinşi în busuioc“ sau „ardei umpluţi cu bună stiinţă“ sunt doar câteva dintre preparatele culinare prezente în meniul din Vama Vache.
Meniul terasei Lyana din Vama Veche este prezentat într-o manieră ciudată. Pentru a-şi atrage turişti, patroana Carmen Dogaru a ales să fie cât se poate de originală. Constanţa: Carto Full - Un nou fel de mâncare pe litoral
Meniu pentru vamaioţi Ea a inventat mâncăruri pe care le-a prezentat într-un mod original: „degete de pui murdărite cu susan“, „musaca ca la mama mea“, „viţel îmbăiat cu sake şi înverzit cu wasabi“, „porc nesimţit“, „piept de pui bruscat de un cârnat ardelenesc“, „frigărui înfrăţite“, „jumătate de pui tăvălită pe jar“, „cartofi de vamă împinşi în busuioc“ sau „Salata mofturosului“. „Am deschis localul în 1998, iar meniurile sunt realizate de mine, împreună cu o echipă de nouă bucătari“, spune Carmen Dogaru, proprietarul localului.
Cantităţi muncitoreşti Cel mai bine vândut din meniu este şniţelul, după care urmează „pui divorţat de un cartof plin de usturoi“, dezvăluie patroana. „Porţiile sunt nesimţit de mari. De exemplu, şniţelul Lyana are mai bine de jumătate de metru lugime şi lăţime de o palmă, iar «porcul nesimţit» are 250 de grame de carne de porc şi 75 de grame de bacon. Dorim ca turiştii să plece sătui de la masă“, zâmbeşte vamaioata. Mihai Găvan (24 de ani) din Bucureşti nu poate rezista „puiului divorţat“. „Este preferatul meu şi îl servesc ori de câte ori am ocazia“, spun el.
Galerie foto / A sosit Cocoşatu` pe litoral, regele mititeilor din Bucureşti Bere inutilă Patronul promite cantităţi muncitoreşti la preţuri studenţeşti pentru a-şi satisface turiştii. „Reţetele sunt invetate de noi, iar proporţiile le păstrăm ascunse. Mi-ar fi plăcut să înregistrez aceste denumiri, însă este destul de greu. Până când o voi face, mă lupt