Sponsor, antrenor, arbitru, vicepreşedinte al federaţiei de specialitate, pe toate le face simultan pentru spotrul căruia şi-a dedicat aproape toată viaţa.
Atras de handbal, s-a dus la Clubul Sportiv Dunărea decis să convingă antrenorii să-l primească la antrenamente, dar a ajuns la haltere. "Aşa a fost să fie, nu aveau program la acea oră la handbal, însă cei de la haltere erau la antrenament. Mi-am spus să încerc la haltere şi acolo am rămas", a povestit Costel Dimofte primele sale minute în sala de haltere.
Avea 15 atunci, iar din acel moment toată viaţă şi-a dedicat-o acestui sport. A trecut ca sportiv, în timpul stagiului militar, pe la ASA Târgul Mureş, pentru ca ultimii şase ani ca sportiv să-l prindă la CSM Oneşti.
S-a retras din competiţii în 1984, în anul în care prietenul şi colegul de generaţie Nicu Vlad lua aurul olimpic. De atunci, a făcut tot ce se putea pentru sportul cu greutăţi: antrenor, arbitru şi sponsor. Acume şi conducător, lucrează şi pentru federaţia de specialitate, unde Nicu Vlad este preşedinte iar Costel Dimofte - vicepreşedinte.
Ca sponsor, a avut o contribuţie decisivă în cariera campionului mondial Valeriu Calancea. L-a susţinut financiar, avându-l angajat la firma sa, lucru care l-a ţinut pe Calancea legitimat până anul trecut la CSM Dunărea. Doar aşa a fost posibil ca în momentul în care acesta a devenit dublu campion mondial, în 2003, să fie încă sportiv al Galaţiului, deşi era asaltat de ofertele altor cluburi .
De altfel, pe primul paşaport ca român al lui Calancea, obţinut la puţin timp după ce basarabeanul venise în România, adresa este cea de la domiciliul lui Costel Dimofte.
Acum este alături de fostul său elev, Mihai Nicolae, antrenor al lotului naţional de junioare. „Este posibil să fie o nouă generaţie de aur, dar asta depinde doar de fete", spune antrenorul.