Românii nu se vor înghesui să-şi asigure locuinţele. Iată ce spune la RFI redactorul-şef al revistei specializate în asigurări Ex Primm, Alex Roşca. El se aşteaptă ca în ciuda costurilor reduse, românii să nu fie tentaţi să îşi asigure locuinţele. De aceea, asiguratorii şi-au pus deja la cale strategii de atragere a clienţilor, mai ales în mediul rural.
Românii nu se vor înghesui să-şi asigure locuinţele. Iată ce spune la RFI redactorul-şef al revistei specializate în asigurări Ex Primm, Alex Roşca (audio).
El se aşteaptă ca în ciuda costurilor reduse, românii să nu fie tentaţi să îşi asigure locuinţele. De aceea, asiguratorii şi-au pus deja la cale, de ceva timp, strategii de atragere a clienţilor, mai ales în mediul rural.
"Asigurătorii care deja s-au implicat în acest program, în pool-ul de asigurare împotriva dezastrelor deja şi-au făcut planuri în acest sens. Unii dintre ei au început încă dinainte de intrarea în vigoare a asigurării obligatorii să-şi implementeze reţele de distribuţie în teritoriu. Ei sunt prezenţi şi cu siguranţă va fi în interesul lor să acopere cât mai mulţi dintre locuitorii României. Problema care ar putea să apară în perioada următoare va fi legată de receptivitatea oamenilor şi de capacitatea lor de a înţelege utilitatea acestei asigurări", explică Alex Roşca.
Începând de joi, 15 iulie, asigurarea locuinţelor a devenit obligatorie. Românii vor fi nevoiţi să plătească 10-20 de euro pe an, în funcţie de materialul din care este construită locuinţa, iar valoarea despăgubirii este la rândul său de zece mii, respectiv 20 de mii de euro.
Numărătoarea inversă a început. Începând de joi, proprietarii au un termen de şase luni, pentru a-şi asigura locuinţa contra inundaţiilor, alunecărilor de teren şi cutremurelor.
Din cele opt milioane de locuinţe, care există în prezent, doar 20% sunt asigurate cu o poliţă fac