Restaurantul Temple este situat pe bulevardul Mamaia nr. 80, în apropierea spitalului Militar. Când auzi numele şi vezi sigla (acel scut) ai impresia că vei intra într-un restaurant medieval. Şi îţi creezi aşteptări mari. Dar în interior îţi vei schimba părerea. Sunt ceva săbii agăţate pe pereţi, dar cam atât.
Totul este aranjat după ochi, fără prea multă logică. Parcă ai intrat într-un hambar cu pereţii verzi (o culoare urâtă care nu se asortează cu nimic din restaurant). Mesele sunt aşezate pe trei linii, de la un capăt la celălalt, şi sunt destul de înghesuite. Dacă vrei intimitate, nu ai ce căuta aici. Sunt interesante acele frapiere agăţate de fiecare masă pe care le-am observat şi la Marco Polo şi care te ajută să nu îţi aglomerezi masa cu sticle. Poţi pune orice fel de sticle, nu neapărat de şampanie. Este amenajată şi o terasă foarte mică. Nu am văzut loc mai mic ca acela într-un restaurant în viaţa mea. Este simpatică în felul ei, dar acele cinci, şase mese sunt foarte apropiate. Dacă sunt toate ocupate, nu-mi dau seama cum se strecoară ospătarii printre ele. Servirea nu este nici rea, dar nici excelentă. Ospătarii sunt rapizi, dar nu prea vorbesc cu tine. Nu vreau să lase treaba şi să se pună cu mine la taclale, dar măcar un „Ce doriţi să serviţi?“ ar fi plăcut. Pur şi simplu a venit la masă şi aştepta să-i spun comanda. Am mâncat o ciorbă de văcuţă foarte bună. Destul de consistentă, plină de legume şi carnea chiar există. Nu este nici foarte scumpă, cu opt lei primeşti ciorbă, smântână şi ardei iute. Dacă mai bei ceva, laşi şi ciubuc, nu depăşeşti 20 de lei. Un preţ normal pentru astfel de restaurante. Deseori, în acest local poţi vedea oameni cunoscuţi din oraş, în special din „echipa Mazăre“.
Temple funcţionează pe societatea British Star SRL, administrată de Evelina Lupea, care se mai ocupă de Nikistar 20