Zeci de bucătari din toată ţara se vor întrece în cadrul unui festival la care sunt aşteptaţi toţi gurmanzii. Festivalul Gastronomic „Poftă bună–voie bună” este organizat în parcarea de pe strada Lacului şi se încheie duminică.
Organizatorul, Expo Timişoara Internaţional, a ales ca locaţie parcarea din apropierea Pieţei Flavia, de pe strada Lacului nr 21, în zona Dâmboviţa. Produse tip grill, preparate la ceaun, produse de patiserie şi plăcinte, produse din miere, dulciuri de casă, conserve din fructe şi legume, sucuri carbogazoase sau naturale, vinuri, tuică, bere, produse tradiţionale specifice zonei sunt preparatele cu care sunt ademeniţi timişorenii la sfârşitul acestei săptămâni, la Festivalul Gastronomic.
Produse specifice
Organizatorii au amenajat şi un spaţiu cu jocuri pentru copii. În fiecare zi vor fi spectacole începând cu orele 17.00, la care vor participa artişti cunoscuţi. Firmele participante sunt în număr de aproximativ 70 şi vin din România şi Ungaria, iar produsele expuse sunt atât specifice bucătăriei romaneşti, cât şi celei maghiare. Intrarea generală este de doi lei de persoană, iar programul a fost stabilit până la ora 23. Sâmbătă şi duminică se poate intra de la ora zece. Atenţie la faptul că străzile de acces sunt înguste, iar locuri de parcare sunt destul de puţine. „Se pot expune produse tip handmade, pietre semipreţioase, gablonţuri, artizanat, antichităţi, flori şi aranjamente florale, produse naturiste, cosmetice, îmbrăcăminte şi accesorii de sezon. În ceea ce priveşte divertismentul, organizatorii au pregătit muzică uşoară, populară şi de petrecere, concursuri interactive adecvate festivalului”, a declarat Aurora Culea, responsabilul de proiect.
„Credem că această ediţie o să adune foarte mulţi timişoreni în jurul meselor întinse de bucătarii care s-au înscris în competiţie. Ideea acestui festival a pornit de