Turiştii care nu s-au hotărât unde să plece în concediu pot cântări atuurile celor două destinaţii, după care pot alege care dintre acestea li se potriveşte cel mai bine. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU
Bătălia dintre litoralul românesc şi cel bulgăresc revine în actualitate odată cu fiecare nou sezon estival. Mii de turişti se lasă ademeniţi de preţurile şi promisiunile hotelierilor vecini, în timp ce alţii nu înţeleg de ce ar parcurge cineva o distanţă mai mare pentru aceeaşi apă şi o plajă similară.
Lupta din 2010 este chiar mai dificilă, pentru că numărul celor care vor merge în concediu a scăzut simţitor.
Până anul acesta, definitorii erau diferenţele mari de preţuri, dar de data asta, forţaţi de împrejurări, hotelierii români au scăzut şi ei tarifele. La un hotel de patru stele din Mamaia, de exemplu, un pachet de cinci nopţi cu bonuri pentru trei mese costă acum 1.150 de lei/persoană.
La Nisipurile de Aur, acelaşi tip de hotel, cu all inclusive însă, are un tarif de 234 de euro, respectiv 982 de lei/persoană.
La Sunny Beach, tariful ajunge la 350 de euro, adică 1.470 lei/persoană. Serviciile nu sunt însă la fel de apropiate, recunosc operatorii.
Litoralul autohton
Are de luptat cu o imagine prăfuită în partea de sud şi una exagerat de mondenă în partea de nord - litoralul românesc stârneşte controverse în fiecare sezon. Care sunt motivele pentru care sute de mii de români îşi petrec vacanţele aici?
1. Este cel mai aproape.
2. "Oamenii se simt bine la ei acasă", e argumentul susţinut de Alin Burcea, de la Paralela 45.
3. În apropiere sunt câteva produse specifice şi îndrăgite: satul de vacanţă din Mamaia, staţiunile Vama Veche şi 2 Mai şi Delta Dunării.
4. "Preţurile sunt mai bune ca anii trecuţi, iar în sud, la terase şi restaurante se mănâncă mai ieftin ca în B