Consiliul Local Corbu a organizat, ieri, Ziua Porţilor Deschise la staţia de sortare şi compost nou construită în localitate.
Investiţia a fost realizată în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în comuna Corbu“, finanţat din fonduri Phare.
Reprezentanţii autorităţii locale din Corbu au inaugurat, ieri, staţia de sortare a deşeurilor şi de compost. Panglica inaugurală a fost tăiată doar de către viceprimarul comunei Gheorghe Stanciu, primarul Marian Gălbinaşu fiind plecat la Bucureşti pentru alte proiecte prioritare ale comunităţii.
Prin acest proiect, care urmăreşte gestionarea problemei deşeurilor de la nivelul comunei prin colectarea lor selectivă şi transformarea în compost a celor pretabile, s-au realizat 30 de puncte de colectare dotate cu patru pubele pentru deşeuri din sticlă, plastic, hârtie şi gunoi menajer. De asemenea, potrivit managerului de proiect Nela Cenuşă, au fost achiziţionate un număr de 6.620 de pubele pentru a fi distribuite fiecărei gospodării - câte patru, pentru fiecare categorie de deşeu. În cadrul proiectului au fost achiziţionate şi două autogunoiere care vor transporta deşeurile ce nu pot fi transformate în compost, la groapa de gunoi de la Ovidiu. Compostul este un îngrăşământ natural fabricat din resturi organice, mai exact din descompunerea unor resturi vegetale şi menajere.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Corbu, prin implementarea acestui proiect vor fi create şi 13 locuri de muncă.
„Acesta este unul dintre proiectele demarate în urmă cu câţiva ani. Mă bucur că s-a finalizat şi că acest proiect a devenit funcţional. Sper că prin implementarea lui vom da un exemplu pentru multe dintre localităţile din întreaga ţară“, a declarat viceprimarul Gheorghe Stanciu. Reprezentanţii Consiliului Local Corbu şi-au exprimat speranţa că, datorită acestei investiţii, localitatea va