Societatea comercială S.C. SUCMEROM S.R.L din Reghin, produce şi comercializează suc natural concentrat din mere, şi aromă naturală din mere. Înfiinţată în 1992, ca o necesitate pentru valorificarea merelor de industrie care până atunci făceau obiectul exportului. Fondatorii acestei societăţi au fost producatorii de mere din zona Reghinului, Batoşului, Sighişoarei, Albeşti şi Târgu-Mureş. La S.C. Sucmerom S.R.L, 100% din producţia de aromă de măr, şi 95 % din producţia anuală sunt livrate vrac, la export.
Ce inseamna Natural 100% ??
Procesul de fabricaţie al acestui suc constă din următoarele faze tehnologice: recepţia materiei prime, adică a merelor de industrie, spălarea lor, măcinarea, presare, pasteurizare în vid, la temperaturi mai mici de 100º C, limpezire, faza premergătoare ultrafiltrării(eliminarea substanţelor pectice şi a amilazelor), ultrafiltrarea mustului şi concentrarea acestuia (eliminarea apei) într-un evaporator în 3 trepte. Concomitent cu concentrarea sucului are loc şi separarea aromei în evaporator, şi recuperarea acesteia cu ajutorul recuperatorului de aromă.(care funcţionează pe principiul unei coloane de distilare). Evaporarea apei se realizează până la o concentraţie a sucului de 70º Brix, ceea ce înseamnă că 100 grame suc concentrat conţine 70 grame materie uscată zaharuri în lichid, cu alte cuvinte 70 grame de zahăr.Rezultatul măsurătorii brix, indică şi alte elemente solide dizolvate în lichid , precum minerale şi vitamine.
În acest suc nu se adaugă zahăr şi conservanţi!!!
Sucul concentrat se consumă diluat cu apă, astfel : 1 L suc şi 7 L apă.
Acest suc este folosit de marii producători de sucuri naturale ca bază, dacă se citeşte eticheta acestor sucuri, puteţi găsi un anumit procent de suc concentrat de măr.De asemenea este folosit şi în componenţa nectarurilor. Prin urmare, cu acest suc, se poate