A trecut de la bucătăria românească la cea italienească, pentru ca, în final, să se specializeze în cea asiatică. Marius Felea a terminat Facultatea de Electromecanică din Timişoara şi a intrat în câmpul muncii ca inginer. Şi-a început activitatea în Constanţa, la o firmă de reparaţii containere.
.Acolo au început legăturile sale cu asiaticii. „Îmi aduc aminte că am cunoscut un individ care fugise din Siria. Aşa am ajuns să iau contact cu specificul alimentar al diverşilor navigatori străini”, a declarat Marius Felea. Ulterior, a lucrat o perioadă la navele chinezeşti, ocupându-se de partea de reparaţii. Îşi aminteşte că echipajul avea la dispoziţie o bucătărie cât „două cutii de pantofi”, dar în care se gătea cât pentru 40 de oameni. Întrucât soţia sa este din oraşul de pe Cerna, în ’99 a ajuns în judeţul Hunedoara. A abandonat meseria de inginer electromecanic pentru a se angaja în domeniile care erau la mare căutare şi astfel a devenit bucătar. Făcuse, întâmplător, un curs de calificare în această meserie, însă a trebuit să facă şi şcoală în domeniu. S-a angajat în Deva, într-o bucătărie italiană în care a lucrat şase ani. Gătea pentru aproape 300-400 de italieni care se aflau în oraşul de la poalele Cetăţii în acea perioadă. Ulterior, a ajuns să colaboreze cu un american care a deschis un restaurant cu specific asiatic. „A venit în reşedinţa de judeţ cu circa 700 de kilograme de mâncare şi cu sute de reţete asiatice”, a precizat Marius.
A gătit pentru ambasadorul Chinei
Din Deva s-a mutat cu jobul în Hunedoara, unde a ajuns să lucreze în apropierea unui magazin chinezesc. „Chinezul de acolo venea periodic să mănânce ceea ce eu găteam, dar niciodată nu ezita să mă corecteze. Eu ştiam să gătesc mâncare asiatică, dar după modelul americanilor. El m-a adus pe calea cea bună, m-a învăţat unde trebuie să pun sare puţină şi mi-a spus unde greşesc”,