Mai mulţi directori de la Drumuri gestionează contractele câştigate tot de ei când lucrau pentru companii private. După ce le-au scăzut salariile, unii s-ar întoarce la firmele lor.
Până în martie 2009, când a fost numit director regional la Drumuri Braşov, Ioan Moldovan era un om avut. Timpul îi permitea să se ocupe de firmele proprii (un PFA şi o firmă de consultanţă în domeniul drumurilor - Exprocons N&G) şi, totodată, să fie administrator al firmei CONSAL SRL din Zărneşti - Braşov, din acelaşi domeniu. În declaraţia sa de avere Moldovan menţionează că a câştigat 183.672 lei ca administrator al firmei CONSAL SRL şi 98.000 lei pe baza contractului de „menegement" (management - n.red.), cu aceeaşi firmă. Încă 136.781 lei au fost încasaţi din PFA-ul său. Rezultatul: venituri totale de 418.000 de lei, care i-au permis constituirea unor depozite totalizând 47.000 de euro la „Reiffeizen Bank" (Raiffeisen Bank - n. red.).
Directorul monitorizează ce-a câştigat ieri
Părăsirea firmei CONSAL pentru funcţia de director general DRDP Braşov, în martie 2009, nu a fost o alegere proastă la acel moment,spune Moldovan. „Ca administrator, aveam o remuneraţie de 200 milioane de lei, iar ca şef la DRDP cam 180 milioane, deci nu era o diferenţă mare. Era sporul de vechime, cel de 75% de lucru cu fonduri europene.
Dispărând sporurile, acum câştig mult mai puţin. Am fost nevoit şi să bag în insolvenţă firma la care eram asociat unic (Exprocons N&G - n.red.)", spune cu năduf directorul. Întrebat cât câştigă acum, Ioan Moldovan afirmă că are un salariu între 5.000 şi 10.000 de lei. Odată cu numirea sa ca director regional, Ioan Moldovan se retrage din funcţia de administrator al CONSAL SRL. În calitate de administrator CONSAL, Moldovan a fost un tip eficient. In ianuarie 2009,deci cu două luni înainte de numirea sa la DRDP Braşov, Moldovan aduce firmelor asociate