La examenul de titularizare de anul acesta s-au înregistrat şi 19 candidaţi pe un loc. 1.472 de concurenţi s-au înscris pentru cele 76 de posturi titularizabile scoase la concurs în Dolj. Convinşi că nu au nici o şansă să obţină o notă onorabilă, 325 dintre aceştia nu s-au mai prezentat la examen. 15 candidaţi concurează pe un singur post titularizabil în judeţul Gorj.
Ieri, încă de la ora 8.00, primii candidaţi au început să apară în cele trei centre de examen din judeţul Dolj. Cei mai mulţi dintre ei, tineri absolvenţi de facultate, încrezători în cunoştinţele dobândite pe parcursul celor trei ani de studii universitare. Alţii, dimpotrivă, trecuţi de 30 de ani, chiar 40, cu experienţă la catedră, din postura de suplinitor. La ora 10.00 a început examenul propriu-zis, subiectele ajungând fără probleme, conform declaraţiilor reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), la toate centrele de examen. Spre deosebire de anul trecut, subiectele şi baremele de evaluare au fost transmise de Ministerul Educaţiei, fiind elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.
A şaptea oară... cu ghinion
Patru ore au avut la dispoziţie candidaţii la titularizare pentru a-şi arăta cunoştinţele, având însă şansa de a-şi dovedi capacitatea sau tehnicile de predare dobândite la metodică. După prima oră de examen, zeci de candidaţi doljeni au părăsit sălile de examen, din cele menţionate de inspectorii ISJ.
„Este a şaptea oară când susţin examenul pentru un post titularizabil de limba română. Este bătaie de joc, însă. Subiectele au fost extrem de grele: fantasticul la clasici, un text din Lucian Blaga... Pe cele trei catedre titularizabile scoase la concurs la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii «Constantin Brâncuşi», Liceul Argetoaia şi Şcoala Caraula/Grupul Şcolar Pleniţa s-au înscris 155 de candidaţi. Ne confruntăm cu un sistem bol