Mafia italiană face victime politice. Un membru al Guvernului de la Roma şi-a prezentat demisia, după ce presa l-a acuzat că ar fi sprijinit acţiunile Camorrei. Nicola Cosentino era sub-secretar de stat în Ministerul italian al Economiei şi Finanţelor şi urma să candideze în alegerile regionale din Napoli.
Mafia italiană face victime politice. Un membru al Guvernului de la Roma şi-a prezentat demisia, după ce presa l-a acuzat că ar fi sprijinit acţiunile Camorrei.
Nicola Cosentino era sub-secretar de stat în Ministerul italian al Economiei şi Finanţelor şi urma să candideze în alegerile regionale din Napoli.
Cosentino îşi mai prezentase demisia şi în primăvară, când s-a lovit însă de refuzul premierului Silvio Berlusconi. Acum că pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru complicitate cu Mafia, Cosentino a renunţat la funcţia înaltă din Guvern pentru "a nu-l expune unor acuzaţii fără fundament", pe care a promis să le demonteze cât de curând.
Acum, Silvio Berlusconi i-a acceptat demisia, dar şi-a manifestat şi "încrederea" în fostul său coleg de Cabinet, pe care l-a lăsat în plus în fruntea Partidului Libertăţii, în regiunea Camparia.
Opoziţia a profitat la maximum de scandal : preşedintele formaţiunii Italia Valorilor, fostul judecător anti-corupţie Antonio di Pietro a anunţat o moţiune de cenzură împotriva întregului Cabinet, "în numele apărării legalităţii şi democraţiei".
Scandalul Cosentino vine să umbrească succesul ministrului de Interne, Roberto Maroni, care şi-a asumat victoria de zilele trecute împotriva mafiei calabreze.
Zilele acestea, procurorii şi carabinierii au arestat peste trei sute de persoane, membre ale unui puternic clan mafiot din Calabria. Printre persoanele arestate se numără însuşi Domenico Oppedisano, în vârstă de 80 de ani, considerat numărul unu în ierarhia clanurilor calabreze. Lea Berz