* aceasta a fost concluzia majorităţii candidaţilor * la religie, însă, unul dintre subiecte a avut cerinţe din afara programei * unii candidaţi au fost nemulţumiţi de dificultatea subiectelor în situaţia în care nu au posturi decât pentru suplinire * 5% dintre candidaţi au renunţat la examen
În cele două centre de titularizare, de la "Murgoci" şi "Al. I. Cuza", au susţinut, timp de patru ore, examenul de titularizare, cei 929 de candidaţi care şi-au disputat cele aproximativ 780 de posturi, din care numai 101 titularizabile. Majoritatea candidaţilor au spus că subiectele au fost accesibile, însă unii nu au venit suficient de pregătiţi şi au renunţat să mai dea examenul la mai puţin de o oră de la aflarea subiectelor, conform metodologiei de organizare a examenului. În această situaţie au fost aproximativ 5% dintre candidaţii înscrişi.
La educatori, unii candidaţi au spus că subiectele au fost accesibile, alţii că au fost dificile, însă toţi au fost mulţumiţi de organizare şi de corectitudine. La pedagogie specială subiectele nu au avut dificultate foarte mare, dar au fost mai grele decât cele din anii precedenţi, în special partea de metodică. Surprinşi de subiect au fost candidaţii de la limba şi literatura română, care au avut de tratat, prin comparaţie, proza fantastică de la Eminescu şi Caragiale. "Nu a fost greu, dar a fost foarte mult de scris. Nu ne aşteptam să ne dea doi autori dintr-un foc, Eminescu şi Caragiale, să-i comparăm în proza fantastică", a spus una dintre candidate. Mult de scris se pare că a fost şi la educaţie fizică, deşi subiectele nici aici nu au fost foarte grele. La învăţători, aşa cum au precizat câţiva candidaţi, pentru cei care au învăţat şi au picat pe subiect a fost uşor. "Noi am făcut, dar depinde cum vom fi apreciaţi. Subiectele de anul acesta, făcute la Bucureşti, au fost mai uşoare decât cele făcute pe plan local".