Structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie „mătură", în continuare, judeţul Constanţa, verificând aproape toate comunele cu privire la contractul pentru documentaţia de cadastru şi intabulare a drumurilor locale, încheiat, prin Consiliul Judeţean Constanţa, cu SC Geotop 2001 SRL Bucureşti. În ciuda listei considerabile de autorităţi locale luate în vizor de DNA, sunt şi primării din judeţul Constanţa care nu sunt vizate de ancheta procurorilor anticorupţie bucureşteni.
Doar 15 comune au scăpat de „briciul" DNA, reprezentanţii acestora neluând parte la încheierea Acordului de asociere cu Consiliul Judeţean Constanţa în vederea participării la procedura de achiziţie publică „Documentaţie cadastrală şi înscriere în Cartea funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiilor geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere". Cele 15 comune sunt Agigea, Ciobanu, Cogealac, Corbu, Costineşti, Cumpăna, Deleni, Grădina, Limanu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Saligny, Tuzla, Valu lui Traian şi Vulturu. În acest context, am încercat să aflăm care este motivul pentru care unele comune au fost „ocolite" de la acordul pentru încheierea contractului privind cadastrul şi intabularea.
Fostul primar a refuzat
Actualul primar al comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că fostul primar, Ion Ioniţă, a refuzat să semneze acordul de asociere cu CJC şi că a făcut un mare deserviciu comunităţii, întrucât nu au putut fi accesate fonduri europene. „Când am venit la primărie nu am găsit niciun proiect depus de Ioniţă. Comuna nu avea cadastru şi de aceea nu puteau fi depuse proiecte pentru a fi accesaţi bani europeni", a afirmat Cristian Cîrjaliu. Edilul comunei Agigea a precizat că de la venirea sa au reuşit întocmirea cadastrului. Primarul a mai spus că în cazul în care CJC ar fi alocat banii către