Îşi doreşte să realizeze toate cele 54 de piese din colecţia de veioze Tiffany, după care să le expună împreună cu un coleg de breaslă.
Cristian Călinescu îşi petrece cea mai mare parte a timpului în atelierul de lucru. Îmbină bucăţi de sticlă în sute de culori pentru ca în final să rezulte un abajur, o veioză, sau un geam pentru o uşă de interior. Face vitralii. A terminat Liceul de Artă Plastică din Constanţa în 1981 şi mărturiseşte că, dintre toate disciplinele, s-a simţit atras de tehnica prelucrării sticlei şi a produsului finit: vitraliile.
A început să lucreze încă din liceu. Găsea cu greu materialele necesare, iar tehnicile de dinainte de 1989 erau rudimentare, dar nu s-a lăsat intimidat. A încercat mai multe locuri de muncă: de la motorist în port şi agent de vânzări, la stupărit. Gena de artist nu îi dădea pace deoarece: mama era instructor de pictură.
Abia în 1993 a finalizat lucrarea care pentru el are cea mai mare semnificaţie: Arhanghelii Mihail şi Gavriil, realizată prin tehnica fuziunii sticlei. O are şi acum. I-a luat ceva timp să o realizeze pentru că tehnica nu este tocmai simplă.
„Pe o foaie din sticlă normală se aplică pulbere din sticlă de diferite culori. Este ca şi cum ai picta cu sticlă“, explică artistul.
Vitralii la hoteluri
Lucrările lui Cristian Călinescu pot fi văzute pe litoral, la hoteluri şi restaurante. De exemplu, la recepţia hotelului Amurg din Eforie Sud, uşa dintre recepţie şi restaurant de la hotel Sulina din Mamaia şi cea de la hotelul Bia Mary din Saturn, dar şi plafonul de la restaurantul Marco Polo din Constanţa. A lucrat şi pentru o biserică dintr-o comună tulceană, dar şi pentru particulari.
Veioze de Tiffany
Face absolut orice i se cere: de la geamul pentru uşi de interior, de exterior, plafoniere, la abajururi, tablouri sau aplice. Cel mai mult îi place însă să lucreze la v